Feyenoord en Heerenveen verliezen in UEFA Cup

Feyenoord en SC Heerenveen hebben gisteravond in de groepsfase van het UEFA-Cuptoernooi hun tweede nederlaag geleden.

Feyenoord ging in eigen stadion enigszins onnodig onderuit tegen het sterke collectief van CSKA Moskou (1-3). Heerenveen liep bij VfL Wolfsburg tegen een zware nederlaag aan: 5-1. Voor beide clubs lijkt de volgende ronde van het toernooi heel ver weg.

Twee weken na de 3-0 nederlaag bij AS Nancy speelde Feyenoord gisteravond aanvallend behoorlijk voetbal. Toch keken de Rotterdammers al na twaalf minuten tegen een achterstand aan, toen Alexei Berezoetski de bal uit een hoekschop achter doelman Henk Timmer kopte.

De vroege openingstreffer betekende een domper voor Feyenoord, maar de ploeg creëerde verscheidene kansen. Zo kopte Roy Makaay na 25 minuten spelen op de lat. Kort daarna viel de gelijkmaker wel, toen Giovanni van Bronckhorst scoorde na een pass van Makaay. Maar de vreugde was van korte duur voor de Feyenoord-aanvoerder. Vlak voor rust beging hij een enorme blunder door de bal te zacht terug te koppen naar Timmer. Vagner Love profiteerde dankbaar van het buitenkansje: 1-2.

Hoewel Feyenoord na rust een overwicht had, waren de Russen in de counter gevaarlijker. Love besliste het duel tien minuten voor tijd na zo’n uitbraak: 1-3.

Heerenveen, dat twee weken geleden de eerste wedstrijd in de groepsfase thuis al met 3-1 van AC Milan had verloren, beleefde gisteren een zwarte avond in Wolfsburg. Mika Väyrinen zette de Friezen na een half uur spelen nog op voorsprong, maar daarna sloegen de Duitsers keihard terug: 5-1.

Bekijk alle uitslagen op www.uefa.com