Feestelijk kroning koning Bhutan

Feestelijk kroning koning Bhutan Thimpu. Bhutan, het kleine, grotendeels van de buitenwereld afgesloten boeddhistische koninkrijk in de Himalaya, viert drie dagen feest. Gisteren werd de nieuwe koning van het Land van de Donderdraak gekroond – de 28-jarige, in Oxford afgestudeerde vrijgezel Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. Zijn vader zette gisteren de ravenkroon op zijn hoofd (onder) tijdens een plechtigheid in het Tashichhodzong paleis. De plechtigheid dateert uit de middeleeuwen en is omlijst met boeddhistische rituelen, zoals het gezang van soetra’s (liederen waarin de kern van het boeddhisme is samengevat). In plaats van zelf cadeaus te ontvangen, geeft de koning cadeaus weg, zoals aan het jongetje op de foto (tweede van onder). Na afloop van de plechtigheid volgde een kroningsfeest in een stadion voor meer dan 20.000 mensen in de hoofdstad Thimphu (twee bovenste foto ’s). Bhutan's King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck stands in front of women in the courtyard of Tashichhodzong Palace during celebrations marking his coronation ceremony in Thimphu November 6, 2008. With medieval tradition and Buddhist spirituality, a 28-year-old with an Oxford education assumed the Raven Crown of Bhutan on Thursday, to guide the world's newest democracy as it emerges into the modern world. REUTERS/Desmond Boylan (BHUTAN) REUTERS