Erasmus in beeld

Erasmus in beeld Rotterdam Precies 500 jaar nadat Desiderius Erasmus Roterodamus (1466-1536) zijn Lof der Zotheid schreef brengt museum Boijmans Van Beuningen de expositie Erasmus in Beeld. Schilderijen, tekeningen, prenten, brieven en geschriften maken het gedachtegoed van Erasmus inzichtelijk en tonen zijn invloed op de kunst, kerk en de maatschappij. Het Louvre heeft bij hoge uitzondering het portret van Hans Holbein de Jonge uitgeleend. Verder ook schilderijen van Quinten Massys en Albrecht Dürer. T/m 8 febr. Museumpark 18-20. Di-zo 11-17u. www.boijmans.nl

Rotterdam

Precies 500 jaar nadat Desiderius Erasmus Roterodamus (1466-1536) zijn Lof der Zotheid schreef brengt museum Boijmans Van Beuningen de expositie Erasmus in Beeld. Schilderijen, tekeningen, prenten, brieven en geschriften maken het gedachtegoed van Erasmus inzichtelijk en tonen zijn invloed op de kunst, kerk en de maatschappij. Het Louvre heeft bij hoge uitzondering het portret van Hans Holbein de Jonge uitgeleend. Verder ook schilderijen van Quinten Massys en Albrecht Dürer.

T/m 8 febr. Museumpark 18-20. Di-zo 11-17u. www.boijmans.nl