De Stille Zuidzee

De Stille Zuidzee Utrecht Tijdens een grote maritieme expeditie naar Latijns-Amerika in de 19de eeuw reisde tekenaar-etser (en later fotograaf) Rafael Castro y Ordóñez mee. Hij had een camera en de middelen bij zich die in de begintijd van de fotografie (1840-1855) noodzakelijk waren om foto’s op geprepareerd papier of glasplaat vast te leggen. In De ongekende Stille Zuidzee in Instituut Cervantes worden deze foto’s van natuurhistorische onderwerpen in Latijns-Amerika voor het eerst in Nederland getoond. Van 13 nov (opening 19u met concert) tot 16 jan in Instituto Cervantes, Domplein 3. Ma-vr 10-18u

Utrecht

Tijdens een grote maritieme expeditie naar Latijns-Amerika in de 19de eeuw reisde tekenaar-etser (en later fotograaf) Rafael Castro y Ordóñez mee. Hij had een camera en de middelen bij zich die in de begintijd van de fotografie (1840-1855) noodzakelijk waren om foto’s op geprepareerd papier of glasplaat vast te leggen. In De ongekende Stille Zuidzee in Instituut Cervantes worden deze foto’s van natuurhistorische onderwerpen in Latijns-Amerika voor het eerst in Nederland getoond.

Van 13 nov (opening 19u met concert) tot 16 jan in Instituto Cervantes, Domplein 3. Ma-vr 10-18u