Commissarissen Aegon bekend

Arthur Docters van Leeuwen, voormalig AFM-voorzitter, en Karla Peijs, oud-minister van Verkeer en Waterstaat, zijn benoemd tot overheidscommissaris bij Aegon. Dat heeft minister Wouter Bos (Financiën, PvdA) gisteren bekendgemaakt. Bos mag twee commissarissen aanstellen bij Aegon, omdat hij de verzekeraar vorige maand een kapitaalinjectie van 3 miljard euro heeft gegeven. Peijs is momenteel al commissaris bij Aegon, maar zal haar functie vanaf nu namens de overheid vervullen. Docters van Leeuwen leidt het Holland Financial Centre. Aegon zal dit jaar ook 1,5 miljard euro aan kapitaal vrijmaken om een extra buffer te vormen tegen de slechte marktomstandigheden, zo maakte het concern gisteren bekend. Met de waarborg voor het kapitaalniveau moet Aegon de hoge AA-kredietbeoordeling behouden. Aegon is een van de vele financiële instellingen die de afgelopen maanden in de problemen kwamen door de kredietcrisis. (NRC)