Britney Spears wint twee MTV Awards

LIVERPOOL, 7 NOV. Britney Spears was gisteravond met twee onderscheidingen de ster van de MTV Europe Music Awards, die in Liverpool werden uitgereikt in een sfeer van Obamania en Beatlemania. Barack Obama kreeg sterrenstatus - presentatoren Katy Perry (gelauwerd met een award voor beste nieuwe act) en Jared Leto droegen kleren met afbeeldingen van Obama, die door de 10.000 toeschouwers luidruchtig werd gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse verkiezingen. Paul McCartney werd in de geboorteplaats van de Beatles gehuldigd als `ultimate legend`. U2-zanger Bono noemde hem `St. Paul McCartney` en `de enige hier aanwezige wiens werk onsterfelijk is.` Britney Spears kreeg awards voor beste act in 2008 en beste album voor Blackout. Andere awards gingen naar Kanye West, Pink, 30 Seconds to Mars, Rick Astley, Lil Wayne en Emre Aydin.