BosBros valt uiteen door vertrek van twee producenten

Rotterdam, 7 nov. Filmproducenten Michiel de Rooij en Sabine Veenendaal verlaten filmproductiebedrijf BosBros. Daarmee valt BosBros feitelijk uit elkaar. De Rooij en Veenendaal richten een eigen productiebedrijf op, Flinck Film. Flinck Film zal zich net als BosBros bezig houden met ”kwaltatieve jeugd- en familieseries”, aldus De Rooij. Daarnaast neemt Flinck Film een aantal projecten van BosBros over, waaronder de televisieserie Amsterdam en een filmproject met Fiona van Heemstra. In coproductie met BosBros zal Flinck de familiefilm Aan de Bal produceren, waarvoor Tamara Bos het scenario schrijft op basis van het boek van Lieneke Dijkzeul. BosBros produceerde onder meer Ja Zuster, Nee Zuster, Pluk van de Petteflet, Het Paard van Sinterklaas en Waar is het Paard van Sinterklaas? De scheiding gaat volgens De Rooij ”in goede harmonie.” Veenendaal en hij zijn ”toe aan een nieuwe uitdaging.”