Ander herfstweer

Vanaf zondag laat de andere kant van de herfst zich zien in de vorm van regen en een een stevige zuidwestelijke wind. Dat komt omdat oceaandepressies de weg naar onze omgeving weer eens weten te vinden. Vanavond kan er al af en toe regen vallen, maar het zijn kleine hoeveelheden. Vannacht wordt het vanuit het westen droog en klaart het op. Met een zwakke zuiden- tot zuidwestenwind ontstaat er plaatselijk weer mist. De temperatuur daalt naar ongeveer 6 graden.

Morgenochtend verdwijnt de mist naar verwachting snel. In eerste instantie krijgt de zon alle ruimte, in de loop van de middag schuiven er vanuit het westen geleidelijk wolkenvelden binnen. ’s Avonds kan in de kustprovincies dan wat regen vallen. De wind is zuidelijk en neemt aan de kust toe naar krachtig, kracht 6. Het wordt ongeveer 11 graden.

Zondag begint met regen, in de middag kan de zon af en toe doorbreken en lijkt het vrijwel overal droog te blijven. Maar in de avond is het de beurt aan de volgende regenstoring. Er waait een matige, aan de kust opnieuw krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen. De temperatuur verandert niet veel met ’s middags 11 tot 13 graden.

Maandag wordt waarschijnlijk een grijze, natte dag met een stevige wind. Aan de kust komt het tot een harde zuidwester, kracht 7. De temperatuur komt ondanks regen en wind wederom op een graad of 12 uit.