4 DANSEN lexifit

Verfrissend uurtje fitness? Lexion Venue Amsterdam: Elke werkdag van 20.00 tot 21.00 uur in de Lexion Venue, Overtoom 65, Westzaan. Entree 6 euro. Inl: www.lexifit.nl

Lexion Venue

Amsterdam: Elke werkdag van 20.00 tot 21.00 uur in de Lexion Venue, Overtoom 65, Westzaan. Entree 6 euro. Inl: www.lexifit.nl

Normaal gesproken gaat de dansenrubriek over leuke feestjes waar je in het weekeinde (al dan niet met een borrel op) lekker de werkweek weg kunt dansen. Uitgaansgelegenheid Lexion Venue brengt daar verandering in. Zij lanceerden deze week een nieuw concept Lexifit: fitness in de discotheek onder leiding van een fitnessinstructeur en een dj op een doordeweekse dag. Geen alcohol en geen sigaretten en gezond en verantwoord bewegen dus.

Wat opvalt, is dat we de enige twee mannen zijn. Zo’n twintig vrouwen staan zich op de dansvloer in bochten te wringen onder aanvoering van een slecht verstaanbare instructeur. Enthousiast voegen we ons bij het gezelschap en volgen gedwee de oefeningen die wat weg hebben van een balletles. Onze instructeur blijkt een superlenige man van 60 met een geinig accent die iets te veel van zijn leerlingen verwacht. De discolampen branden volop en de muziek varieert van Tina Turner tot Madonna.

Volgens de organisatie is de eerste week vooral bedoeld als try-out. Er is gekozen voor drie soorten fitness: rustig, up-tempo en streetdance. De oefeningen op het rustige avondje zijn niet goed te volgen doordat de instructeur vooral met zichzelf bezig is en vergeet de maat aan te geven. Methodisch en didactisch schiet hij tekort. De aanwezige mensen hebben het echter prima naar hun zin, getuige de vele lachsalvo’s.

Wie op zoek is naar een verfrissend uurtje fitness in een discotheek doet er goed aan eerst te informeren op welke avond de diverse disciplines plaatsvinden.

Robbert Weij

    • Robbert Weij