Wonton soep

Voor 4 personen20 gram boter1 sjalotje, gepeld en gesnipperd1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt200 gram wildgehakt2 eetlepels gedroogde cranberry’s, gehaktzeezout en versgemalen zwarte peper 1 middelgroot ei, los gekloptpaar eetlepels droog broodkruim20 wontonvellen van 8 cm doorsnee1 kleine struik paksoi1,5 liter gevogeltebouillon, of wildbouillon2 tot 3 lente-uien, in ringetjes gesneden

Wontonvellen zijn verkrijgbaar uit de diepvries bij goede toko’s. Neem het pakje wontonvellen een uur van tevoren uit het vriesvak. Gebruik een vel tegelijk en dek de andere af met een schone theedoek zodat ze niet uitdrogen.

Verhit de boter in een kleine koekenpan op matig vuur. Fruit er de sjalot en knoflook circa 5 minuten in tot de sjalot gaar maar niet bruin is. Schep het mengsel (met vet) over in een kom. Voeg het gehakt en de cranberry’s toe en kneed kort door elkaar. Maal er flink zout en peper over en schep er de helft van het los geklopte ei door. Kneed weer kort en voeg zo nodig droog broodkruim toe om het gehakt te binden. Dek de kom af en laat een uur in de koelkast rusten.

Leg een wontonvel op een werkvlak en bestrijk de randen licht met het overgebleven los geklopte ei. Leg in het midden een klein bolletje (ongeveer een duimnagel groot) gehakt. Til de zijkanten op en druk de randjes om de vulling heen dicht. Zet de wonton op een met bakpapier beklede bakplaat en maak de rest van de wontons op dezelfde manier.

Was de paksoi en snijd de stelen in dunne plakjes. Snijd het blad in grove stukken. Verhit de bouillon in een ruime pan op middelhoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Doe er de plakjes paksoi in en kook die gaar. Schep er dan het blad door. Breng intussen een ruime pan water aan de kook. Voeg de wontons toe, temper het vuur zodat het water niet te hard kookt en kook ze in circa 2 tot 3 minuten bijtgaar.

Verdeel de wontons over vier soepborden en schep er de bouillon en paksoi over. Garneer met lente-ui en dien op.

KIM MACLEAN

Morgen: Eten uit de boutique

    • Kim Maclean