Overige films

Shall We Dance (Peter Chelsom, 2004, VS). Hollywood-remake van de Japanse film Dansu Wo Shimasho Ka (1996), over een ogenschijnlijk gelukkig getrouwde zakenman, voor wie de danswereld gelijk staat aan zonde en overspel. In de Amerikaanse versie, met Richard Gere in de hoofdrol en Jennifer Lopez als bekoorlijke danslerares, ontbreekt het Japanse aspect van dans als maatschappelijk taboe. Gere’s vrouw (een weemoedige Susan Sarandon) komt via een louche detective achter het verborgen leven van haar echtgenoot, die ondertussen tot een volleerd wedstrijddanser is uitgegroeid. Gere’s verscheurdheid tussen de dans en het huwelijk lost op tot een happy end. Net5, 20.30-22.35u.

The Frighteners (Peter Jackson, 1996, N-Zeeland/VS). Griezelfilm in het subgenre van de ‘splatstick movie’, een overdaad aan bloederige special effects (splatter) gepaard met de herhaling en de overdrijving van de slapstick. Circusoptocht van griezels rond de zwendelende ‘mediamieke detective’ Michael J. Fox is tegelijk een superieure parodie op het eendimensionale moralisme van Hollywood. Veronica, 20.30-22.35u.

Sudden Death (Peter Hyams, 1995, VS). Actiefilm met Jean-Claude Van Damme. In een poging om in ijshockeystadion gegijzelde president van Amerika te bevrijden gebruikt hij onder meer vaatwassers. RTL7, 20.30-22.40u.

Le coeur des hommes (Marc Esposito, 2003, Frankrijk). In Frankrijk zelf succesrijke karakterfilm over vier bevriende veertigers en hun reilen en zeilen in met name de liefde. Kreeg in 2007 een vervolg. TV5, 21.00-22.45u.

Rollerball (John McTierman, 2002, VS). Remake van gladiator-achtige sciencefictionfilm van Norman Jewison uit 1975. Meer geweld, minder maatschappijkritisch. RTL7, 22.40-0.25u.