Nu zonder schel randje

cd pop Ilse DeLange:Incredible ***

cd pop

Ilse DeLange:Incredible ***

Ilse DeLange is tot een betrouwbare diva uitgegroeid. Ooit werd ze gelanceerd als een Nederlandse country&westernbelofte, inmiddels is ze allroundpopzangeres. Zoals blijkt uit haar oeuvre van zes cd’s kiest DeLange niet voor de makkelijke weg. Ze blijft zoeken naar verdieping, in vooral de instrumentaties, de klank van de muziek en de emotie in haar stem. In het repertoire, dat ze gedeeltelijk zelf schrijft, maakt DeLange een combinatie tussen licht verteerbaar en een enkele weerhaak. Dat DeLange oog heeft voor detail, blijkt uit de subtiele intro’s en de hang naar ‘Americana’-instrumenten als banjo en mandoline. Op haar nieuwe cd Incredible zweemt de aankleding van popliedjes als So Incredible en Broken Girl soms naar country. Zo zijn er een mooi geplaatste pedalsteel en een banjosolo die een nummer extra zwier geven.

DeLange is het schelle randje van haar stem kwijt. Haar stem klinkt nog altijd niet vol, maar heeft een doordringende klank. Liedjes als Something Amazing en Puzzle Me maken Incredible een aantrekkelijk luchtige plaat, met meer jubel dan weerhaak.

Hester Carvalho

    • Hester Carvalho