Namen voor nieuwe regering zingen al rond

Het namen noemen is begonnen. Bovenaan het lijstje van Barack Obama zou volgens de media het Congreslid Rahm Emanuel staan, voor de belangrijke post van stafchef in het Witte Huis. Emanuel was adviseur van president Clinton en strateeg achter de Democratische overwinning bij de Congresverkiezingen in 2006. Emanuel zou het aanbod in beraad hebben.

Ook voor andere kabinetsposten circuleren namen. Geen daarvan wordt door het team van Obama bevestigd. Zo zou Larry Summers (minister Financiën onder Clinton) weer in aanmerking komen voor Financiën, waarvoor ook echter Timothy Geithner (Federal Reserve New York) en Laura Tyson (voorzitter van de Economic Council van Clinton) worden genoemd. Voor Buitenlandse Zaken staan onder anderen John Kerry (Democratisch senator), Bill Richardson (gouverneur New Mexico), Dick Lugar (Republikeins senator) en Chuck Hagel (Republikeins senator) op de lijst. Die laatste zou ook naar Defensie kunnen gaan, als daar Robert Gates (huidige minister) niet blijft zitten. Colin Powell wordt genoemd als minister van Onderwijs en Caroline Kennedy als VN-ambassadeur.