Jared Followill , bassist van Kings Of Leon

Jared Followill (21) bassist van Kings of Leon

Wat was de eerste plaat die je kocht?

„Een cassettebandje van UB40, met Kerst gekregen. Ik had Red red wine op de radio gehoord en in móest dat nummer hebben. Ik was zeven of acht. Nauwelijks voor te stellen, maar reggae was mijn vroegste inspiratie.”

Beste dansnummer?

„Ik ben een danser, beslist. I like to boogie! Het nummer Vanished van Crystal Castles, daar kan ik niet stil bij blijven zitten. Elektro is cool. Ik hou van M83, Crystal Castles, The Presets en The Radio Department. Elektronische sounds zijn het helemaal voor mij, hoewel je dat bij Kings Of Leon niet snel zou verwachten. Op mijn basgeluid laat ik tegenwoordig steeds meer effecten los.”

Troostmuziek?

„Lang leve de melancholie. Van tijd tot tijd hou ik ervan om mezelf een depressie aan te praten. Eenzaam thuis in mijn slaapkamertje voel ik me graag weer even die zielige tiener van toen. De muziek die daar bij hoort is Bermuda highway van My Morning Jacket.”

Ben je een verzamelaar?

„Vroeger spaarde ik basketballplaatjes. Ik speel heel veel Playstation 3, maar ik kan niet beweren dat ik spelletjes verzamel. Ik probeer de nieuwste games te kopen. De oude vergeet ik zodra zich een nieuwe favoriet aandient.”

Wat is je grootste geheim?

„Dat is dan nu geen geheim meer. Mijn moeder had liever gewild dat ik een meisje was. Bij mijn oudere broer Caleb had ze dat ook al. Die liet ze jurkjes dragen. Toen ze in verwachting was van mij, wist ze zeker dat ik een meisje zou worden. Dat was even schrikken, toen ik eruit plopte met een piemeltje. Mijn geheim is dat ik een beetje meisjesachtig ben.”

Jan Vollaard

De nieuwe cd van Kings Of Leon heet: Only By The Night en ligt nu in de winkel.

    • Jan Vollaard