Het konijn kon gered worden

Een Palestijnse man staat op de puinhopen van het huis van een familielid. Hij zoekt naar voorwerpen die gespaard zijn gebleven. Een roze knuffelkonijn lijkt de strijd ongeschonden te zijn doorgekomen.

Het huis werd gisteren aan puin geschoten toen Israëlische troepen voor het eerst sinds juni dit jaar de Gazastrook binnenvielen. Bij de aanval werden zes Palestijnse strijders van de moslim-fundamentalistische beweging Hamas gedood. Tientallen raketten werden gisteren door Hamas als vergelding op Israël afgevuurd. Daarbij raakte niemand gewond. Het zijn de hevigste incidenten sinds een wankele wapenstilstand werd afgekondigd in juni, tussen Israël en Hamas en enkele kleinere strijdgroepen.

Volgens het Israëlische leger is de inval geen schending van het staakt-het-vuren, maar een „precisie-operatie” die bedoeld was „een acuut gevaar onschadelijk te maken”.

Daarmee wordt een tunnel bedoeld, dichtbij de grens tussen Israël en Gaza. Het Israëlische leger zegt dat de tunnel bedoeld zou zijn om Israëlische militairen te ontvoeren en te gijzelen.

In december loopt het staakt-het-vuren officieel af.