Film van de dag

Cabinfever (2002) zoekt met satanisch genoegen de stereotypen van de horrorfilm op. Cabin fever Year: 2004 Director: Eli Roth
Cabinfever (2002) zoekt met satanisch genoegen de stereotypen van de horrorfilm op. Cabin fever Year: 2004 Director: Eli Roth PHOTOS12

Cabin Fever. Het getuigt van lef om een horrorfilm te beginnen met vijf net afgestudeerde tieners die in een fourwheeldrive stappen, op weg naar een geïsoleerd hutje in een donker bos. Onderweg stoppen ze voor voedsel in een klein gehucht, bevolkt door zonderlingen. De winkelbediende antwoordt op de vraag waarom hij een geweer heeft: ‘to shoot the niggers’. Alsof regisseur Eli Roth wil zeggen: ik maak gewoon weer eens een genrefilm zonder ironie en doe alsof Evil Dead, The Texas Chainsaw Massacre en The Blair Witch Project nooit zijn gemaakt. Wie zich niet ergert aan dit gebrek aan originaliteit, ziet een film die met satanisch genoegen juist al de stereotypen van het genre opzoekt. Cabin Fever is ook een film over infecties en besmettingen, een weerslag van al onze angsten over aids, sars en ebola.(Eli Roth, 2002, VS), Veronica, 22.35-0.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg