Del Piero brengt Real met Juve weer verlies toe

Juventus heeft gisteren ook het tweede onderlinge duel in de groepsfase van de Champions League tegen Real gewonnen. De Italianen wonnen in Madrid met 2-0, door doelpunten van Del Piero, en zijn zeker van de volgende ronde.

Real begon met een tegenvaller. Robben, die net als zijn landgenoten Sneijder en Van Nistelrooy een basisplaats had, raakte in de warming-up geblesseerd en werd vervangen door landgenoot Drenthe.

Aanvankelijk begon Real aanvallend. Het wilde zich revancheren voor het met 2-1 verloren uitduel van twee weken geleden. Maar net als op die avond in Turijn opende Del Piero in Madrid de score voor Juventus, in de 17de minuut, nadat Guti op het middenveld de bal aan de Italianen had weggegeven. Twee weken geleden scoorde De Piero, die zondag 34 jaar wordt, met rechts, nu schoot hij de bal met links achter Casillas: 0-1. Ramos had in de 23ste minuut de kans op de gelijkmaker, maar na een mooie voorzet van Sneijder miste hij voor de keeper. Na ruim een half uur schoot Van Nistelrooy net over.

Een roerig begin van de tweede helft, met een gele kaart voor VanNistelrooy – nadat de Nederlandse arbiter Vink in de eerste helft al vier gele kaarten had getrokken – en Real dat een strafschop claimde na een overtreding op Raúl.

Uit een vrije trap, gegeven na een overtreding van oud-Juventusspeler Cannavaro op Sissoko, maakte Del Piero in de 67ste minuut 0-2 met een fraaie vrije trap. Del Piero was er in 1996 al bij, toen Juventus de Champions League won ten koste van Ajax.

Van Nistelrooy werd in de slotfase vervangen door Van der Vaart. Sneijder had eerder al plaatsgemaakt voor de Argentijn Higuain. De beste kans was nog voor Juventus: Del Piero schoot de bal net naast.

De overige uitslagen van gisteravond: Aalborg-Villarreal 2-2, Celtic-Manchester United 1-1, Arsenal-Fenerbahçe 0-0, Dinamo Kiev-Porto1-2, Fiorentina-Bayern München 1-1, Olympique Lyon-Steaua Boekarest2-0, Bate-Zenit St.Petersburg 0-2.