Advertenties Google toch niet naar concurrent Yahoo

Rotterdam. Internetbedrijf Google gaat niet samenwerken met concurrent Yahoo. Het was de bedoeling dat Yahoo zijn zoekresultaten zou verrijken met Google`s advertenties. Die samenwerking, aangekondigd in juni, moest nog goedkeuring krijgen van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten omdat beide bedrijven samen 80 procent van de Amerikaanse online zoekmarkt in handen hebben. Maar op het moment dat Google hoorde dat de deal ook in de rechtbank verdedigd zou moeten worden, haakte het bedrijf alsnog af. Google en Yahoo zijn de nummer 1 en 2 als het gaat om zoekmachines. Google doet het goed en verdient veel geld met online advertenties. Yahoo haalde het afgelopen kwartaal teleurstellende resultaten en is bezig werknemers te ontslaan. Nu de deal met Google van de baan lijkt, komt Microsoft opnieuw in beeld. Dat bedrijf heeft Live.com, de derde zoekmachine ter wereld. Microsoft deed eerder dit jaar een bod op Yahoo van 48 miljard dollar, 33 dollar per aandeel. Later deed het ook nog een poging om alleen het zoekgedeelte van Yahoo over te nemen. Yahoo`s topman Jerry Yang voelde niets voor die overname en vluchtte in de armen van Google.