ADO op zoek naar 6 miljoen

ADO Den Haag moet op zoek naar zes miljoen euro om de club financieel overeind te houden. Uit de onlangs opgemaakte conceptjaarrekening van het seizoen 2007/2008 is gebleken dat onder meer de huisvestingskosten en het veiligheidssysteem duurder uitvallen dan eerder werd aangenomen.

De Haagse club leek begin dit jaar op een faillissement af te stevenen. Met behulp van de gemeente en ondernemer Mark van der Kallen, die in ruil voor aandelen ongeveer acht miljoen euro investeerde, werd ADO gered. Nu blijkt dat er toch nog sprake is van onverwachte kosten.

Zo rekende de club bijvoorbeeld op volledige subsidie voor het beveiligingssysteem, maar blijkt een bedrag van 1,4 miljoen euro niet onder de regeling te vallen.

De gemeente Den Haag is al op de hoogte gebracht van de nieuwe problemen. Samen met het bestuur van ADO Den Haag en Van der Kallen wordt naar een oplossing gezocht voor het financiële probleem. (ANP)