A`dam verdenkt ondernemer op Wallen niet meer

Amsterdam, 6 nov. De gemeente Amsterdam neemt de beschuldigingen tegen ondernemer Nathalie Venekamp terug dat haar bedrijf zich schuldig zou maken aan criminele activiteiten. In een vorige week verstuurde brief geeft het stadsbestuur toe dat de verdachtmaking onterecht was. Venekamp exploiteert zeven panden met prostitutieramen. Volgens haar liet Amsterdam begin 2007 weten haar vergunning te willen intrekken. Uit onderzoek zou blijken dat die mogelijk werd misbruikt voor malafide praktijken. Haar vader en ex-partner zouden criminele contacten hebben, maar na nieuw onderzoek door het bureau Bibob konden deze niet bewezen worden. Venekamp is de laatste ondernemer die nog prostitutiepanden exploiteert op het Oudekerksplein. De hoofdstad wil daar alle ramen sluiten. Dat is een van de speerpunten van het plan om het aantal seksbedrijven op de Wallen terug te dringen.