Aardappelen in de stad: op het dak

Aardappelen in de stad: op het dak Tokio, 6 nov. Twee medewerkers van de huishoudelijke dienst van het Japanse telecombedrijf NTT (Junko Kariu links, en Masahiro Nagata rechts) zijn bezig met het oogsten van zoete aardappelen. Dit knolgewas groeit op het dak van een van de bedrijfsgebouwen van NTT in de Japanse hoofdstad Tokio. De plantage is onderdeel van het project Green potato. Twee dochterondernemingen van NTT zijn de initiatiefnemers van dit project. Het idee is dat dergelijke plantages helpen bij het terugdringen van de oververhitting van Tokio – door de warmte voor groei te gebruiken – en tegelijkertijd verse aardappelen in de herfst opleveren. Foto AFP GO WITH "LIFESTYLE-JAPAN-ENVIRONMENT-FARMING" Staffs of NTT Facilities, Junko Kariu (L) and Masahiro Nagata (R), hold the harvest of sweet potatoes at their roof-top potato farm in Tokyo, on October 23, 2008. Launched by two subsidiaries of Japan's telecommunications giant NTT Corp., "Green Potato" project could help prevent overheating of Tokyo as well as harvest sweet potatoes in autumn. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA AFP