tv film

Un long dimanche de fiançailles (Jean-Pierre Jeunet, 2004) België 2, 20.40-22.50u. CLOVIS CORNILLAC (left) as Benoît Notre Dame in a scene from Warner Bros. Pictures’ A Very Long Engagement. (2004) Originele titel (Frankrijk): Un long dimanche de fiançailles

Un long dimanche de fiançailles(Jean-Pierre Jeunet, 2004)België 2, 20.40-22.50u.

Een beetje wringende Franse succesfilm met Audrey Tautou in de hoofdrol speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Mathilde is niet overtuigd van de dood van haar verloofde in de loopgraven en gaat op zoek. Met een traan valt uiteindelijk de puzzel in elkaar.

The French Connection(William Friedkin, 1971)RTL 7, 22.40-0.45u.

Wereldberoemde misdaadfilm, waarin morsige New Yorkse rechercheur Gene Hackman een drugslijn uit Marseille oprolt. De fameuze achtervolgingsscène is adembenemend en vaak geïmiteerd. Vijf Oscars waaronder die voor beste film en beste acteur.