Theateropleiding ISH Amsterdam zit in grote geldnood

Fame-ISH, het opleidingsinstituut van stichting ISH, zit in financiële nood. Bij de gemeente is uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft de woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels (Cultuur, PvdA) bevestigd. ISH, dat begon als straattheatergezelschap, kreeg in januari 2008 1,1 miljoen euro van de gemeente Amsterdam voor de oprichting van een opleidingsinstituut voor jongeren. Ook een aantal stadsdelen gaf subsidie. Daarnaast kreeg de stichting van woningcorporatie Ymere een huurkorting van 1 miljoen euro voor de komende vier jaar. De geldproblemen zijn volgens het bestuur van ISH onder meer ontstaan door de verbouwing van het pand in Amsterdam-Osdorp. Over mogelijke andere oorzaken wil de stichting geen uitspraken doen. Wethouder Gehrels beraadt zich nog op de consequenties, aldus de woordvoerder. De gemeenteraad wil dat de wethouder duidelijkheid geeft.