Radio Voorkeur

OBA Live. Naema Tahir praat over haar nieuwste boek Groenkapje en de bekeerde wolf. Verder aandacht voor Creative Cities-adviseur Evert Verhagen die uitlegt waarom een voormalig slachthuis in het Marokkaanse Casablanca wordt veranderd in een creatief centrum. Muziek van Ron Benning. Radio 5, 19.02-21.00u.

De Avonden. Gesprek met grafisch ontwerpster Mieke Gerritzen, nu nog hoofd van de afdeling design van het Sandberg Instituut, maar binnenkort directeur van het Graphic Design Museum in Breda. Zij praat onder meer over de rel rond haar videowerk Untitled, over vermeende helden van Saddam Hoessein tot Mickey Mouse en de Dalai Lama. Acteur Tycho Gernandt vertelt over de rol van Rico in het stuk Raaf. Radio 6, 20.05-20.50u.

Free Thinking: Being green can be dangerous... be dangerous. Lezing van de filosoof John Grey (Black Mass) op het Free Thinking Festival in Liverpool. BBC radio 3, 22.15-23.00u.

Casa Luna. Erasmus-kenner Hans Trapman over de tentoonstelling in museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam over Desiderius Erasmus. Radio 1, 0.02-0.45u.