Overige films

The Chamber (James Foley, 1996, VS). Minder succesvolle verfilming van bestseller van John Grisham. Gene Hackman als ter dood veroordeelde aanhanger van de Ku Klux Klan. Kleinzoon annex onervaren advocaat verdedigt hem. RTL7, 20.30-22.40u.

Un long dimanche de fiançailles (Jean-Pierre Jeunet, 2004, Fra/VS). De maker van succesfilms als Delicatessen en Amélie heeft zich op WO I gestort zoals alleen hij dat kan. De loopgraven en het slagveld overgoten met regen, de weilanden en de dorpjes daarbuiten badend in gouden namiddaglicht. Audrey Tautou zoekt haar verloren gewaande man. Canvas, 20.40-22.50u.

The Cat and the Canary (Radley Metzger, 1978, Engeland). Vierde verfilming van stuk van John Willard is conventionele Engelse thriller over hebzuchtige erfgenamen in griezelig huis. Met Edward Fox. BBC1, 1.35-3.10u.