Gelukwensen van Bush

„Mr. President-elect, gefeliciteerd. Wat een ontzagwekkende avond voor jou, je familie en je aanhangers.” Aldus vertrekkend president George W. Bush gisteravond via een verklaring van een perswoordvoerder tegen zijn opvolger Barack Obama.

Bush beloofde in de verklaring dat de opvolging – Obama’s inauguratie vindt plaats in januari – een „soepele overgang” wordt. „Je staat op het punt om te beginnen aan een van de grootste reizen van het leven. Gefeliciteerd en geniet ervan.”

Bush’ verklaring tegen zijn partijgenoot en verliezende Republikeinse kandidaat John McCain luidde: „John, je hebt alles gegeven. Ik ben trots op je, jammer dat het niet is gelukt. Je hebt niets op het speelveld laten liggen.”

De president, die het Witte Huis verlaat als een van de impopulairste Amerikaanse presidenten ooit, liet zich gisteren niet in het openbaar zien. Hij stemde enkele dagen geleden, zonder camera’s erbij.

In de Old Family Dining Room van het Witte Huis hielden Bush en zijn vrouw Laura gisteren een klein diner voor oude vrienden en stafleden. Ondanks het verlies van de Republikeinse partij was er toch nog iets te vieren: Laura was jarig. Ze kreeg oorbellen van haar man. (AP)