Democraten gaan feestend straat op

In verscheidene steden is gisteren de verkiezingswinst van Barack Obama op straat gevierd. Voor het Witte Huis in de hoofdstad Washington verzamelden zich circa duizend mensen die `Obama! Obama!` en `Yes, We Can` scandeerden. Agenten van de Secret Service zeiden dat ze nog nooit iets soortgelijks hadden meegemaakt. In Boston, Massachusetts, feestten enkele duizenden mensen, vooral studenten. In Chicago - Obama`s thuisstad, waar hij ook zijn overwinningstoespraak hield - stond het Grant Park vol met circa 200 duizend mensen. In de van oudsher zwarte New Yorkse wijk Harlem was er een straatfeest voor het legendarisch Apollo theater. Ook was er een bijeenkomst bij het Martin Luther King-centrum in Atlanta, Georgia. Ook in Seattle en het eveneens linkse San Francisco en andere Californische steden werd gefeest.