De ondernemer

Bram Jan Streefland (32)

Studie: small business, Hogeschool Haarlem (1996-2000)Werk: managing director shopVIP.comHuis: appartementGestemd tijdens laatste verkiezingen: D66Laatst gelezen boek: Niets dan de waarheid, door David BaldacciBrutomaandsalaris: 0 euro

U verdient 0 euro?

„Samen met mijn zakenpartner ben ik dit voorjaar een nieuw bedrijf begonnen: een internetwinkel waar we onder andere exclusieve merkkleding verkopen. Tot nu toe hebben we vooral veel voorwerk gedaan. Deze maand gaan we daadwerkelijk van start. Het is de bedoeling dat ik daarna pas ga verdienen.”

Wat doet u precies?

„Via onze website zijn producten van A-merken te koop tegen kortingen van 30 tot 70 procent. We zijn gespecialiseerd in mode en lifestyleartikelen. We bieden onder andere producten van Converse en Tommy Hilfiger. Om bij ons te kopen moet je eerst lid worden van onze site. Dat is kostenloos. Je kunt alleen lid worden als je door een bestaand lid wordt geïntroduceerd. Hoewel we dus nog in de opstartfase zitten, hebben we nu al enkele duizenden leden. Veel van hen komen binnen via de netwerksite Hyves. Daar hebben we ook een eigen profiel.”

Wat zijn uw uitdagingen?

„Ik heb een aantal jaar in Frankrijk gewoond. Daar is het model van internetverkoop aan een gesloten community zeer succesvol. Het bedrijf vente-privee.com heeft in Frankrijk meer dan vijf miljoen leden en draait jaarlijks 350 miljoen euro omzet. Er zit dus potentie in het concept. Dat vind ik interessant. Ik ben een ondernemer in hart en nieren en ben altijd op zoek naar nieuwe kansen. Om die reden vind ik het starten van een onderneming interessanter dan het draaien van een bestaand bedrijf. Samen met mijn compagnon heb ik in 2003 het bedrijf Trustive opgezet. Dat is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot Europa’s grootste aanbieder van hotspots: draadloze internetverbindingen in hotels, stations en vliegvelden. Begin dit jaar hebben we het bedrijf verkocht. Daarom ga ik nu een nieuw avontuur aan.”

Tobias Reijngoud

    • Tobias Reijngoud