De directeur

Nederland,Den Bosch 04-11-2008 Patrick Moreu. Foto: Joyce van Belkom carrieremeetlat Belkom, Joyce van

U bent directeur van Tintelingen. Wat is dat voor een bedrijf?

„Wij leveren cadeaus die werkgevers met Kerst aan hun personeel kunnen geven. Onze cadeaus zijn alternatieven voor het klassieke kerstpakket: de doos met etenswaar en wijn. Wij leveren geen standaarddoos maar kerstcadeaus op maat: de werknemer kan zijn presentje zelf uitkiezen. Hij krijgt van zijn baas met Kerst een mooi verpakte cadeaubon. Met de bon kan de werknemer via onze website een cadeau voor zichzelf bestellen. Wij leveren dat vervolgens af op zijn huisadres.”

Wat bestellen mensen zoal?

„De blender van Philips is al jaren het meest gewilde artikel. Daarnaast vinden weegschalen voor in de keuken gretig aftrek. Maar wij leveren ook designvazen, kunstobjecten en schalen van Villeroy & Boch en we bieden de mogelijkheid om een foto op canvas te laten afdrukken zodat je die aan de muur kunt hangen.”

Hoe bent u directeur geworden van het bedrijf?

„Ik heb Tintelingen in 2003 samen met mijn compagnon Rik Klinkhamer opgezet. Inmiddels hebben we twintig mensen in dienst en leveren we jaarlijks zo’n 450.000 kerstcadeaus. Vorig jaar hebben we ons bedrijf verkocht aan Accor Services, een onderdeel van de bekende hotelketen. Mijn compagnon en ik zijn vervolgens aangebleven als directeur. Op termijn zal er een nieuw managementteam aantreden en gaan wij het bedrijf verlaten zodat we weer de handen vrij hebben voor wat we het liefst doen: het starten van een bedrijf.”

    • Tobias Reijngoud