Correspondent als hologram in verkiezingsshow

Correspondent als hologram in verkiezingsshow CNN koos de verkiezingsavond uit voor de lancering van een technische primeur: de aanwezigheid in de studio van iemand die zich heel ergens anders bevindt in de vorm van een driedimensionaal hologram. Wolf Blitzer, die in de studio in New York de verkiezingsuitzending van CNN presenteerde, onderhield zich met correspondente Jessica Yellin in Chicago. We zijn gewend dat zo’n crosstalk wordt weergegeven in splitscreen, of in de vorm van een beeldinzet. In dit geval leek het of Yellin werkelijk aanwezig was in de studio. 44 camera’s fotografeerden de correspondent van alle kanten, terwijl twintig computers zorgden voor een redelijk overtuigende vertaling van die beelden naar een projectie. Die had nog wel wat rafelige contouren, alsof ze ‘opgebeamd’ was. Yellin zelf zei dat ze zich een beetje voelde als prinses Leia in ‘Star Wars’. Het was een gimmick, met nog weinig inhoudelijke meerwaarde, maar de toepassingsmogelijkheden van holografie op televisie zijn natuurlijk intrigerend. Zo zou bijvoorbeeld Leon de Winter in Los Angeles aan tafel kunnen zitten bij ‘Pauw & Witteman’ in Amsterdam, en gewoon meepraten. Foto Reuters In this video frame grab from CNN, CNN anchor Wolf Blitzer is in New York talking to CNN reporter Jessica Yellin in Chicago, who is projected as a three-dimensional hologram, during election night coverage November 4, 2008, making it appear as if she is in the Manhattan studio with Blitzer. CNN is using holographic technology which employs 44 cameras and 20 computers in each remote location to capture 360-degree imaging data of the person being interviewed. Images are processed and projected by computers and cameras in New York. REUTERS/CNN/Handout (UNITED STATES) US PRESIDENTIAL ELECTION CAMPAIGN 2008 (USA). NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
Correspondent als hologram in verkiezingsshow CNN koos de verkiezingsavond uit voor de lancering van een technische primeur: de aanwezigheid in de studio van iemand die zich heel ergens anders bevindt in de vorm van een driedimensionaal hologram. Wolf Blitzer, die in de studio in New York de verkiezingsuitzending van CNN presenteerde, onderhield zich met correspondente Jessica Yellin in Chicago. We zijn gewend dat zo’n crosstalk wordt weergegeven in splitscreen, of in de vorm van een beeldinzet. In dit geval leek het of Yellin werkelijk aanwezig was in de studio. 44 camera’s fotografeerden de correspondent van alle kanten, terwijl twintig computers zorgden voor een redelijk overtuigende vertaling van die beelden naar een projectie. Die had nog wel wat rafelige contouren, alsof ze ‘opgebeamd’ was. Yellin zelf zei dat ze zich een beetje voelde als prinses Leia in ‘Star Wars’. Het was een gimmick, met nog weinig inhoudelijke meerwaarde, maar de toepassingsmogelijkheden van holografie op televisie zijn natuurlijk intrigerend. Zo zou bijvoorbeeld Leon de Winter in Los Angeles aan tafel kunnen zitten bij ‘Pauw & Witteman’ in Amsterdam, en gewoon meepraten. Foto Reuters In this video frame grab from CNN, CNN anchor Wolf Blitzer is in New York talking to CNN reporter Jessica Yellin in Chicago, who is projected as a three-dimensional hologram, during election night coverage November 4, 2008, making it appear as if she is in the Manhattan studio with Blitzer. CNN is using holographic technology which employs 44 cameras and 20 computers in each remote location to capture 360-degree imaging data of the person being interviewed. Images are processed and projected by computers and cameras in New York. REUTERS/CNN/Handout (UNITED STATES) US PRESIDENTIAL ELECTION CAMPAIGN 2008 (USA). NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. REUTERS