Brand Duitse bus: 20 doden

Bij een van de zwaarste busongelukken in Duitsland van de laatste jaren zijn gisteravond twintig mensen omgekomen en dertien gewond. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Hannover. In de bus was brand uitgebroken.

Volgens de politie, die zich baseert op wat ooggetuigen in de bus hebben gezien, is de brand in het toilet van de bus uitgebroken. Een passagier zou er heimelijk een sigaret hebben gerookt. Toen de wc-deur werd geopend kwam er een steekvlam uit die de hele bus in lichterlaaie zette.

De passagiers, meest ouderen, waren een dagje uit geweest. Ze waren op de terugweg richting Hannover toen de brand ontstond. De bestuurder wist zijn voertuig nog op de vluchtstrook te zetten, maar slechts twaalf passagiers konden tijdig uit de bus komen. Ze zijn gewond, sommigen ernstig. Ook de bestuurder is gewond. Pas vandaag konden bij daglicht de lijken worden geborgen.

Het busongeval bij Hannover is het ernstigste in Duitsland sinds 1992. In dat jaar verongelukte een reisbus in het Zwarte Woud, waarbij twintig mensen omkwamen en vijfendertig gewond raakten.

Een technisch mankement aan de bus sluit de politie niet uit. De Duitse minister van Verkeer, Tiefensee, wil laten onderzoeken of aan alle veiligheidsmaatregelen is voldaan.