5 theater

Amsterdam: Brakke Grond. Tijd: 20.30u. Inl: www.theaterfrascati.nl Dood Paard speelt drie van de Prinsessendrama’s van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek: Sneeuwwitje, Doornroosje en Jackie. Drie iconen uit de westerse geschiedenis. Het publiek wordt meegenomen in de duistere, humoristische en absurde gedachtekronkels van deze vrouwen. Volgens Jelinek leven we in een nepwereld die wordt gedomineerd door de massacultuur, een wereld waarin mensen allemaal op elkaar zijn gaan lijken. De taal van Jelinek is doorgaans complex, maar in deze stukken is de toon lichter. Er zit humor in. Foto Emilio Troncoso Larrain Larrain, Emilio Troncoso Larrain

Prinsessendrama’s

Amsterdam: Brakke Grond. Tijd: 20.30u. Inl: www.theaterfrascati.nl

Dood Paard speelt drie van de Prinsessendrama’s van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek: Sneeuwwitje, Doornroosje en Jackie. Drie iconen uit de westerse geschiedenis. Het publiek wordt meegenomen in de duistere, humoristische en absurde gedachtekronkels van deze vrouwen. Volgens Jelinek leven we in een nepwereld die wordt gedomineerd door de massacultuur, een wereld waarin mensen allemaal op elkaar zijn gaan lijken. De taal van Jelinek is doorgaans complex, maar in deze stukken is de toon lichter. Er zit humor in.