tv nieuws en documentaires

WO I: Vreemd volk aan het front België 2, 22.10-23.05u. Documentaire over het multiculturele karakter van WOI. Onder meer Afrikanen, Gurka’s, Chinezen, sikhs hebben meegevochten aan de zijde van de geallieerden in de modder van het Vlaamse land. De Duitsers spraken schande van het feit dat de vijand ‘wilden’ tegen hen inzette.

Missers!Ned. 1, 21.10-21.45u.

Derde reeks waarin Pieter Jan Hagens medische fouten kritisch bespreekt. In deze eerste aflevering staat de zaak van Herman Bode centraal die overlijdt na een maagbloeding. De dienstdoende arts maakte een verkeerde inschatting van de symptomen en vond het niet nodig langs te komen.

WO I: Vreemd volk aan het frontBelgië 2, 22.10-23.05u.

Documentaire over het multiculturele karakter van WOI. Onder meer Afrikanen, Gurka’s, Chinezen, sikhs hebben meegevochten aan de zijde van de geallieerden in de modder van het Vlaamse land. De Duitsers spraken schande van het feit dat de vijand ‘wilden’ tegen hen inzette.