Slapen in winkel voor goede doel

Slapen in winkel voor goede doel Amsterdam, 4 nov. Kinderen springen van bed naar bed tijdens een ‘knuffelnacht’, in de Ikea-vestiging in Amsterdam. Samen met Unicef en kinderrechtenorganisatie Save the Children werd vannacht de actie ‘één euro is een fortuin’ gehouden om onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen. De knuffelnacht, waarbij zestig leerlingen van negen basisscholen bleven slapen, was het startsein. Van elk verkocht pluchen speelgoedbeest doneert Ikea één euro aan de projecten. Aan de actie, die tot 24 december duurt, doen wereldwijd tweehonderd vestigingen mee. Vorig jaar leverde een soortgelijke actie 4 miljoen euro op. Dit jaar moet de actie 5 miljoen euro opleveren. Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking, PvdA) las de kinderen voor het slapen gaan voor. Foto Maarten van Haaff Knuffelnacht in IKEA. Enkele tientallen basisscholieren uit Amsterdam brengen de nacht door op de slaapkamerafdeling van IKEA. De knuffelnacht is onderdeel van de actie 'een euro is een fortuin', die inhoudt dat IKEA voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest een euro doneert aan onderwijsprojecten van Unicef en Save the Children voor kinderen in ontwikkelingslanden. Ruim 200 IKEA's over de hele wereld doen mee. Verwacht wordt dat de actie 5 miljoen euro zal opbrengen. 3 nov 2008. Foto MAARTEN VAN HAAFF Haaff, Maarten van