Radio Voorkeur

Kunststof. Uitzending is gewijd aan de Amerikaanse verkiezingen met als gasten Joost Prinsen (het best bewaarde geheim onder de Amerika-deskundigen), live vanuit het Chelsea Hotel in New York de NRC Handelsblad- columnist H.J.A. Hofland en ongebruikelijke analyses van Oboema (Michiel Romeyn), de – naar eigen zeggen – vermoedelijke broer van Barack Obama. Radio 1, 19.02-20.00u.

De avonden. Gesprek met Nick ter Wal en Coen Peppelenbos over de heruitgave van het werk van publicist en practical joker A. Marja, over zijn roman Snippers op de rivier en over een bloemlezing uit zijn poëzie: Ergens halverwege zweven. Striptekenaar Olivier Schrauwen vertelt over zijn werkzaamheden voordat zijn prijswinnende debuutstrip My Boy verscheen. Anneke Claus over haar tweede dichtbundel Dat was dat, een persoonlijke geschiedenis die leest als een bevlekt sprookje. Radio 6, 20.05-22.00u.

3FM Serious Politics presenteert: The President’s Night. De plaatjesdraaiers Michiel Veenstra en Eric Corton doen verslag van de Amerikaanse verkiezingen vanuit de Melkweg in Amsterdam. Met tal van politici en deskundigen. 3FM, 19.06-06.00u.