PVV boos over lesboek met Wilders en Hitler

DEN HAAG. De Partij voor de Vrijheid is boos over een zinsnede in een lesboek van de Stichting Dag van Respect. PVV-Kamerlid Bosma maakt zich kwaad over een zin waarin de film Fitna van Geert Wilders in een adem wordt genoemd met Hitlers boek Mein Kampf. ”De film Fitna van Geert Wilders of het boek Mein Kampf van Adolf Hitler, zijn gebaseerd op eenzijdige denkbeelden”, staat er in het boek dat in aanloop naar de Dag van Respect (13 november) is verspreid op 2.000 basisscholen. Bosma wil dat de Stichting Dag van Respect de boeken terughaalt. Directeur Corinne Bierman van de stichting is dit niet van plan. Er heeft nog geen school geklaagd over het lesboek, dat kinderen iets wil bijbrengen over respect. Wel heeft ze spijt van de formulering van de zin.