Parlement Iran stemt minister weg

Parlement Iran stemt minister weg Teheran, 4 nov. De Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Ali Kordan spreekt het parlement toe dat hem vervolgens met 188 stemmen tegen 45 bij 14 onthoudingen wegstemt. Kordan had eerder moeten toegeven dat zijn eredoctoraat van Oxford universiteit een vervalsing was. De uitslag betekent een zware nederlaag voor president Ahmadinejad die tot op het laatst Kordan was blijven steunen met het argument dat een universitaire graad niet noodzakelijk was om het volk te kunnen dienen. Het was de eerste confrontatie tussen de conservatieve president en het eerder dit jaar gekozen parlement, dat ook in meerderheid conservatief is maar scherpe kritiek heeft op Ahmadinejad. Foto AFP Iranian Interior Minister Ali Kordan (C) addresses the parliament before being impeached at the parliament in Tehran on November 4, 2008. Iran's parliament voted today to sack Kordan for lying about his credentials and presenting a fake degree from Oxford University. Parliament speaker Ali Larijani (top-2nd R) said 188 MPs among the 247 present voted to impeach Kordan while 14 lawmakers were against the motion and 45 abstained. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI AFP