Overige films

Underclassman (Marcos Siega, 2005, VS). Rapper/komiek Nick Cannon speelt undercover politie-agent op een high school. Oordeel van vakblad Variety: ‘low-IQ action comedy’. RTL7, 20.30-22.15u.

* Ciske de rat (Guido Pieters, 1984, Nederland). Effectieve verfilming van Piet Bakkers roman laat Cis Vrijmoeth, een innemend Amsterdams schoffie, in de jaren 30 in conflict komen met onredelijke autoriteiten en per ongeluk zijn moeder vermoorden. Maakte van Danny de Munk een bekende Nederlander. Ook met Peter Faber. RTL8, 20.30-22.40u.

* The Trouble with Harry (Alfred Hitchcock, 1955, VS). Amusante zwarte komedie over de beroering die in een stadje in New England ontstaat wanneer verschillende inwoners zich schuldig achten aan de gewelddadige dood van een en dezelfde man. Filmdebuut van Shirley MacLaine. WDR, 22.10-23.45u., tweetalige uitz.