Fraaie details in 'Far Cry 2'

Far Cry 2 (Xbox 360, PlayStation 3, pc)

Far Cry 2 (Xbox 360, PlayStation 3, pc)

Sinds het grote succes van misdaadspel Grand Theft Auto verschijnen steeds meer zogenoemde ‘free roaming games’. Dat is een type game waarin de speler vrij kan rondlopen door een uitgestrekte open spelwereld.

Zulke spellen zijn meestal gesitueerd in een stadse omgeving, maar Far Cry 2 speelt zich af in de savanne, het oerwoud en het moeras van een naamloos Afrikaans land.

Twee militante organisaties zijn in dat land met elkaar in oorlog. De aanstichter van de geweldsgolf is eigenlijk een gewetenloze westerse wapenhandelaar, The Jackal genaamd. Het is aan de speler om hem te pakken te krijgen.

De details in deze game zijn fraai en vergroten ook het spelplezier: zo krijgt de speler last van malaria, kunnen roestige wapens blokkeren tijdens een vuurgevecht en moeten kapotte voertuigen ook weer worden gerepareerd.

Het is wel jammer dat in de meeste missies de nadruk ligt op het doodschieten van alle vijanden, of het laten exploderen van voertuigen. Het prachtige landschap van Afrika in Far Cry 2 smeekt gewoonweg om andere interactiemogelijkheden met zijn inwoners dan alleen maar bruut geweld. Wellicht een tip voor de volgende editie.

Niels ’t Hooft

    • Niels `t Hooft