Film van de dag

GOLDFINGER James Bond 007 Sean Connery Foto datering: 1964 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Goldfinger. Donderdag komt de – tegenvallende – nieuwe James Bondfilm, Quantum of Solace wereldwijd in de bioscoop. Vanavond is de klassieke 007-film Goldfinger te zien. Enkele feiten:- Actrice Honor Blackman (Pussy Galore) is met 37 jaar een van de oudste Bondgirls uit de serie.- De Aston Martin DB5 maakt voor het eerst zijn opwachting, in een door special effects-man John Stears opgepimpte versie, inclusief de machinegeweren.- Bonds edele delen worden bedreigd door de laser van schurk Goldfinger, in Flemings boek was dit nog een cirkelzaag. - Componist John Barry schreef naast de filmmuziek ook de titelsong, gezongen door Shirley Bassey. Het lied kwam meteen binnen op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten en verdrong A Hard Day’s Night van The Beatles. (Guy Hamilton, 1964, GB), Veronica, 20.30-22.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg