Film van de dag

Goldfinger. Donderdag komt de – tegenvallende – nieuwe James Bondfilm, Quantum of Solace wereldwijd in de bioscoop. Vanavond is de klassieke 007-film Goldfinger te zien. Enkele feiten:- Actrice Honor Blackman (Pussy Galore) is met 37 jaar een van de oudste Bondgirls uit de serie.- De Aston Martin DB5 maakt voor het eerst zijn opwachting, in een door special effects-man John Stears opgepimpte versie, inclusief de machinegeweren.- Bonds edele delen worden bedreigd door de laser van schurk Goldfinger, in Flemings boek was dit nog een cirkelzaag. - Componist John Barry schreef naast de filmmuziek ook de titelsong, gezongen door Shirley Bassey. Het lied kwam meteen binnen op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten en verdrong A Hard Day’s Night van The Beatles. (Guy Hamilton, 1964, GB), Veronica, 20.30-22.45u.

André Waardenburg