3 Koken

Mmmm... deze wil ik wel maken

Koken op plaatje

foodgawker.com

Op foodgawker.com zie je prachtige en hoogwaardige kiekjes van lekkernijen. Lijkt het je lekker? Dan klik je erop en krijg je het recept en de wijze van bereiding te zien. In feite is Foodgawker een kookboek waarbij je het eindresultaat eerst ziet en aan de hand daarvan beslist of je het recept gaat maken. Er is genoeg keuze: op een pagina staan zo’n vijftig plaatjes en er zijn nu al meer dan 160 pagina’s. De plaatjes verwijzen naar diverse soorten sites en blogs waar de recepten (zeer) uitgebreid worden besproken. Zo kom je de ene keer op een site waarin je een Japanse familie aan een grote keukenblok een maaltijd ziet bereiden, en word je een andere keer doorverwezen naar een recept van een Australische grootgrutter of Thaise kookfreak community. Je kunt de recepten (zoals Dorie’s muffins met gedroogde appel, kers en walnoten) opslaan in je favorieten. (RW)