13-jarig meisje in Somalië gestenigd

Mogadishu. Een 13-jarig meisje in Somalië is gestenigd nadat zij had gezegd dat zij was verkracht. Islamitische extremisten veroordeelden het meisje voor overspel en besloten dat zij omgebracht moest worden. Ongeveer duizend toeschouwers keken op 27 oktober toe hoe Aisha Ibrahim Duhulow werd gedood door een groep van circa vijftig stenen gooiende mannen, zo hebben Amnesty International en Somalische media bericht onder verwijzing naar ooggetuigen. De steniging vond plaats in Kismayo, de derde stad van Somalië. Kismayo viel in augustus in handen van islamitische extremisten die een rechtssysteem invoerden op basis van de sharia, de islamitische wetgeving. De steniging was eerder al in het nieuws gekomen, maar in eerste instantie was sprake van een 23-jarig slachtoffer. Inmiddels heeft de vader van het omgebrachte meisje tegenover Amnesty verklaard dat zijn dochter 13 jaar is. De extremisten in Kismayo beschuldigden het meisje van overspel nadat zij had verklaard dat drie mannen haar hadden verkracht, aldus Amnesty.