1 Plakken + knippen

Het begon allemaal met de foto linksboven. Daarna bleek Disaster Girl voor meer rampen verantwoordelijk.
Het begon allemaal met de foto linksboven. Daarna bleek Disaster Girl voor meer rampen verantwoordelijk.

Rampenmeisje

Ga naar nrcnext.nl/links voor de originele foto van het ‘rampenmeisje’ boven waar het mee begon, en voor alle bewerkingen die volgden.

De nieuwste internetberoemdheid is Disaster Girl, een meisje dat alle rampen van de wereld op haar geweten heeft. Ze is verantwoordelijk voor het zinken van de Titanic, de kredietcrisis en 11 september, maar ook voor kleinere rampen, zoals de huidige staat van Amy Winehouse, Windows Vista en het feit dat John McCain Sarah Palin als running mate koos. Haar faam is begonnen met een vorige week opgedoken foto van een brandend huis. Op de voorgrond van de vlammenzee staat een meisje dat per ongeluk triomfantelijk in de camera kijkt, waardoor je de indruk zou kunnen krijgen dat zij de brand heeft gesticht, en daar bovendien zeer tevreden mee is. Ze is direct uitgeroepen tot het Rampenmeisje, waarna het photoshoppende deel van de wereldbevolking druk aan het knippen en plakken is geslagen om haar zo de schuld te geven van vele bekende en minder bekende rampen. Het meisje zelf (ze heet Zoe) vindt al deze aandacht prachtig, dus als je nog een zondebok nodig hebt ... (MM)