Tennis terug in bovenkamer Krajicek

Dankzij haar finaleplaats in Bratislava steeg Michaëlla Krajicek ruim 100 plaatsen. Haar vader verwacht meer.

Vorige week stond ze op plaats 324 van de wereldranglijst. Vandaag prijkt haar naam op plek 215. Michaëlla Krajicek lijkt met haar finaleplaats in Bratislava de weg omhoog te hebben gevonden na een lange reeks blessures en nederlagen. Volgens haar vader Petr moet Misa dit jaar rond plaats 150 kunnen eindigen.

In Bratislava behaalde uw dochter zeven overwinningen op rij. Hoeveel waarde moeten we aan die statistiek hechten?

„Misa heeft het goed gedaan in Slowakije. Vooral tegen Gisela Dulko, in de halve finale, toen ze de tweede set kansloos verloor en de derde won na vier matchpoints te hebben overleefd. Dat getuigt van vechtlust. Maar wat mij nog het meeste vertrouwen geeft is dat zij eindelijk weer over tennis práát. Na de partij tegen Dulko hebben we twintig minuten lang aan de telefoon gesproken over het wedstrijdverloop. Dat heb ik zó gemist het afgelopen jaar! Tennis zit weer in haar bovenkamer. Voor mij bewijst dat dat mijn dochter op de weg terug is.”

Bent u blij met haar keuze voor de Belgische coach Marc Dehous?

„Dehous was niet mijn eerste keus, maar hij is wel de ex-coach van Kim Clijsters. Dat zegt genoeg. In haar beste periode – rond Wimbledon vorig jaar – beschikte Misa over een uitstekende intuïtie. Ze wist precies waar de ballen op welk moment gespeeld moesten worden. Over dat wapen kan ze binnenkort weer beschikken.”

Waar staat ze eind van het jaar?

„Bij de beste 150 van de wereld. Misa zei dat ze alleen kwalificaties voor de Australian Open speelt als ze nog een wildcard voor een ander toernooi in Australië of Nieuw-Zeeland krijgt. Dat lijkt mij verstandig. Het is nu zaak veel punten te verzamelen. En als dat dichtbij huis kan: waarom niet?”

    • Danielle Pinedo