Rallyrijder Sébastien Loeb is Finnen de baas met vijf titels op rij

De Franse autocoureur Sébastien Loeb heeft gisteren historie geschreven in de rallysport. Loeb verzekerde zich tijdens de rally van Japan van de wereldtitel, zijn vijfde op rij. De coureur van Citroën had met zijn navigator Daniel Elena aan een derde plek genoeg voor de eindzege. De Fin Mikko Hirvonen win op Hokkaido de voorlaatste race. Hij had in zijn Ford Focus na 29 proeven een voorsprong van ruim een halve minuut op landgenoot Jari-Matti Latvala. Loeb heeft 112 WK-punten, tien meer dan Hirvonen. Die kan bij winst in de slotrally nog op gelijke hoogte komen, maar Loeb is dan op basis van het aantal overwinningen alsnog wereldkampioen. Als Loeb later deze maand de rally van Groot-Brittannië wint, verbetert hij zijn eigen record van tien zeges in een seizoen. (ANP)