Radio Voorkeur

Kunststof. Prof. dr. Martijn Katan doet onderzoek naar gezonde voeding. Hij publiceerde het boek Wat is nu gezond? waarin hij schrijft over wat bewezen gezond is, wat absoluut een fabel is en wat nog niet goed is onderzocht. Nu verschijnt een aanzienlijk uitgebreide en herziene versie van het boek. Een van de nieuwe onderwerpen die worden behandeld is voeding tijdens de zwangerschap. Radio 1, 19.05-20.00u.

Componist van de week: César Franck. César Franck (1822-1890) was een pianowonderkind. Hij was een ernstige, zachtaardige en diepbewogen leraar, organist en componist die het Franse orgelrepertoire voor eeuwig op de kaart zet. Ook enkele van zijn symfonische werken en kamermuziek behoren tot de meest gespeelde stukken. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa Luna. Hijlco Span praat met zangeres en actrice Heddy Lester over haar rol in de nieuwe voorstelling van het Internationaal Danstheater. De joodse dans- en muziekcultuur is verwerkt in de voorstelling Nesjomme, wat ‘ziel’ (Neshama) betekent. Heddy Lester speelt een Jiddische ‘memme’ wier herinneringen de rode draad van het verhaal vormen. Radio 1, 0.00-1.00u.