Politie en busvervoer gaan samenwerken tegen agressie

DEN HAAG. De politie stelt binnenkort een speciale contactpersoon aan die zich gaat bezighouden met de veiligheid in het openbaar vervoer. De functionaris moet de samenwerking tussen politie en busbedrijven bevorderen en daarmee de veiligheid van chauffeurs en reizigers te verbeteren. Dat maakten de Raad van Hoofdcommissarissen en de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland gisteren bekend. ”Met het aanstellen van de contactfunctionaris verwachten we de informatie-uitwisseling bij incidenten te vergemakkelijken, de aangiftebereidheid verder te vergroten en de inzet van handhavings- en opsporingsactiviteiten te verbeteren”, aldus beide partijen. Met het aanstellen van een contactpersoon volgen de partijen een aanbeveling op van oud-hoofdcommissaris Eric Nordholt, die vorige week advies uitbracht over agressie in het openbaar vervoer.