Palin laat zich voor de gek houden

Het Republikeinse presidentskandidatenkoppel Sarah Palin en John McCain was dit weekeinde mikpunt van spot: Palin liet zich voor de gek houden, McCain koos er bewust voor uitgelachen te worden.

De vicepresidentskandidaat werd het slachtoffer van twee Canadese radiokomieken, die Palins persoonlijke assistent wisten te overtuigen dat de Franse president Nicolas Sarkozy aan de lijn hing. De assistent gaf de telefoon door aan Palin, die vervolgens met de nep-Sarkozy onder meer sprak over het campagne voeren, de internationale politiek en jagen vanuit een helikopter. „John McCain and I, we love you!”

Het radioduo haalde soortgelijke grappen uit met andere wereldleiders. Eerst hadden ze niet gedacht dat het zou lukken bij Palin, vertellen ze vandaag in de krant Globe and Mail. „Maar na een stuk of tien telefoontjes dachten we toch te slagen: haar staf kende de naam van de Franse president niet. Ze vroegen hem te spellen.” Palins woordvoerder zei achteraf over de grap: „C’est la vie.”

McCain trad op in het tv-programma Saturday Night Live naast Tina Fey, die veel succes heeft met haar Palin-imitatie. McCain doet alsof hij zo weinig geld heeft dat hij alleen zendtijd kan kopen op een tweederangs winkelkanaal, een verwijzing naar het spotje van een half uur dat Obama vorige week op nationale tv uitzond. (AP)

Beide fragmenten zijn te vinden via: nrc.nl/buitenland