Pakistan: militairen gedood bij aanslag

Islamabad. Acht Pakistaanse militairen zijn gisteren om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag op een militaire basis in Wana, de belangrijkste plaats in het stammengebied Zuid-Waziristan, vlakbij de grens met Afghanistan. Het gebied wordt gezien als een vrijhaven voor islamitische militanten die banden hebben met Al-Qaeda en de Talibaan. Het Pakistaanse leger heeft troepen in het gebied die vechten tegen de militanten, maar de VS vinden dat Pakistan niet genoeg doet om ze aan te pakken. De Amerikanen in Afghanistan voeren daarom steeds vaker aanvallen uit op Zuid-Waziristan, van waaruit de Talibaan aanvallen voorbereiden. De aanslag van gisteren komt twee dagen na een vermeende Amerikaanse luchtaanval, waarbij twintig mensen omkwamen. De Pakistaanse generaal Abbas zei dat de aanslag een vergelding kan zijn voor de luchtaanval.