Overige films

Drôle de drame ou L’etrange aventure du Docteur Molyneux (Marcel Carné, 1937, Frankrijk). Satirische klucht van de latere regisseur van Les enfants du paradis. Tegen een Londens decor van bordkarton houdt misdaadschrijver Michel Simon echtgenote Françoise Rosay verborgen voor bisschop Louis Jouvet. Met Jean-Pierre Barrault als vegetariër die slagers omlegt. TV5, 18.25-20.00u.

Ladder 49 (Jay Russell, 2004, VS). Machofilm over brandweermannen in Baltimore. Bier drinken, biljarten, groentjes plagen, stevige torso’s in strakke T-shirts, gezichten vol zwarte vegen, kameraadschap, een vrouw die thuis lijdzaam zit te wachten, het zit er allemaal in. Joaquin Phoenix is het groentje dat na het redden van een man in een warenhuis niet meer kan ontkomen, John Travolta de commandant die leiding geeft aan de reddingsoperatie. SBS6, 20.30-22.40u.